chrome firefox opera safari iexplorer

Міністра культури Кулиняка оголосили ворогом української культури

12 квітня 2012 о 14:50

Під час акції на захист українського дубляжу, яка відбулася біля Кабміну у четвер, міністра культури Михайла Кулиняка оголосили ворогом української культури.

Про це повідомляє кореспондент «Української правди».

За таке рішення проголосували близько 200 учасників акції під будинком уряду. Серед вимог — скасування урядової постанови №168.

«У лютому 2012 року уряд прийняв постанову № 168, яка заохочує демонструвати в наших кінотеатрах фільми, дубльовані в Росії російською мовою. Досі фільми мали дублюватися та озвучуватися лише в Україні», — повідомила одна з активісток Катерина Чепура.

Окрім громадських активістів до акції приєдналися і відомі українські музиканти, письменники, видавці, народні депутати та навіть представники білоруської опозиції.

Серед них — Ірена Карпа, Брати Капранови, казкар Сашко Ліриник, музикант Сергій Фоменко, вокаліст гурту ТНМК Фагот, актор Євген Нищук, музикантка Галя тельнюк та інші.

Учасники акції розгорнули під Кабміном величезну плівку з кадрами з фільмів, дубльованих українською мовою.

«Економічний та ідеологічний ринок віддається у іншу державу. Це диверсія і саботаж України. Основа держави – це не шахти, а культура», — заявив Лірник.

Серед вимог також повернення апаратури студії Le Doyen і забезпечення можливості дубляжу на студії фільмів. Як відомо, напередодні у студії податковою міліцією був проведений обшук і вилучені сервери і документи.

23 квітня

Інші дати
Народився Василь Земляк (Вацик)
(1923, - с. Конюшівка Вінницької обл. - 1977) - український письменник, видавець, кіносценарист.  Найбільше визнання здобула дилогія "Лебедина зграя" (фільм "Вавилон - ХХ") і "Зелені млини".
Розгорнути
Народився Григорій Тютюнник
(1920, с.Шипівка Полтавська область – 1961) - український письменник. Автор роману «Вир».
«Кажуть, що дуже мудрий чоловік оту всю техніку військову видумав. А я мислю так, що якби найшовся такий, що все оте попалив, той був би наймудріший...» (Григорій Тютюнник
Розгорнути
Народився Іван Шмальгаузен
(1884, м. Київ - 1963) - біолог. Всесвітньо відомий теоретик еволюційного вчення XX ст.
Розгорнути