chrome firefox opera safari iexplorer

Мінкульт пояснив звільнення Мельника малою кількістю відвідувачів музею

06 квітня 2012 о 09:48

5 квітня 2012 року Міністр культури Михайло Кулиняк підписав наказ про звільнення Анатолія Мельника з посади генерального директора Національного художнього музею України за згодою сторін.

Таке рішення, за повідомленням офіційного сайту відомства, «було прийняте після повторного вивчення ситуації, яка склалася у Національному художньому музеї. Екс-директором Анатолієм Мельником не було вжито заходів по виправленню недоліків, виявлених комісією Міністерства культури, яка у січні цього року заслуховувала звіти по фінансово-господарській діяльності установ, що знаходяться у сфері управління Мінкультури. Одне із зауважень комісії стосувалося того, що протягом останніх трьох років Музеєм не виконуються основні планові показники діяльності».

Зокрема, у 2011 році план по кількості відвідувачів було виконано на 69.2%. Ці показники є найнижчими у Києві. На сьогоднішній день вони так і не змінилися.

Крім того, йдеться у повідомленні Мінкульту, «після публікацій у ЗМІ та звернення громадян щодо ушкодження ікон, які експонуються у Музеї, у березні 2012 року працівниками Міністерства та спеціалістами Національного науково-дослідного реставраційного центру України було здійснено обстеження 39 експонатів групи зберігання «іконопис» Національного художнього музею України, а також умов їх зберігання і якості проведеної роботи по ущільненню вікон і дверей.

Комісією було встановлено наявність численних порушень, що призвели до необхідності консерваційно-реставраційного втручання переважної частини експонатів групи «іконопис». До перевірки керівництвом музею не здійснювалося жодних дієвих заходів по усуненню вище наведених недоліків».

За повідомленням Мінкульту, оголошується початок відбору (конкурсу) фахівців для визначення нової кандидатури на посаду генерального директора Національного художнього музею України.

З цією метою наказом Міністерства культури від 05.04.2012 р. № 294/0/17-12 створено відповідну Комісію. Вимоги до претендентів будуть опубліковані в газеті «Культура і життя» та на офіційному сайті Міністерства культури. Подача документів – протягом місяця з дня розміщення відповідного оголошення. Підбір (конкурс) носитиме відкритий та публічний характер.

До визначення кандидатури на посаду генерального директора НХМУ виконуючим обов’язки генерального директора Національного художнього музею призначено Миронову Тетяну Володимирівну.

Нагадаємо

Анатолій Мельник пов'язує своє звільнення із своєю заявою про те, що в Кабміні зникли картини, надані музеєм для експонування в урядових кабінетах, і музей вимагає їх повернення.

 

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути