chrome firefox opera safari iexplorer

На Андріївський узвіз тепер пускають за паспортами і квитками?

05 квітня 2012 о 14:09

Днями внизу й угорі Андріївського спуска з'явилися таблички «прохід закритий» –українською й англійською мовами.

Українців, природно, таке попередження не здатне зупинити, а от туристи під знак «ремонтні роботи» не йдуть, пише «Комсомольська правда».

4 квітня на «входах» до узвозу, на якому перекопана дорога і знята бруківка, поставили охоронців.

«Прохід закритий», — пояснив чоловік у спецівці.

На запитання, чи пропустить він до Музею Булгакова, чоловік попросив квиток. Однак пропустив, почувши, що квитків не мають, але екскурсію замовили.

«Ну якщо не брешете – проходьте. Але там усе перекопане. Якщо з вами щось трапиться, то ми не винуваті!», — сказав охоронець.

Щоб безперешкодно потрапити до будинку Булгакова, краще замовити екскурсію: тоді за групою людей на призначений час вийде співробітник музею й проведе найменш брудними стежками.

Андріївський перекопали. Фото liveinternet.ru

 

Для театру «Колесо» зробили окремий прохід з боку Боричевого току.

Місцевих жителів до своїх будинків пропускають або за паспортами (дивляться прописку), або за списками, які є в робітників (там зазначені й квартиранти), відзначає видання.

Працівники обіцяють, що мучитися киянам через реконструкцію залишилося трохи менше двох місяців. Мовляв, реконструкцію мають закінчити до Дня Києва.

Замість бруківки — траншеї. Фото r-es.livejournal.com

 

Тим часом Спецкомісія, куди ввійшли члени Союзу архітекторів України й чиновники Київської адміністрації, перевірила стан будинків на Андріївському узвозі і зясувала, кожен третій будинок покрився тріщинами.

Однак додому і до музею пропускають. Фото r-es.livejournal.com

 

За словами віце-президента київської організації Національного союзу архітекторів Георгія Духовичного, простоявши в снігу, а потім і дощовій воді через розриті траншеї фундаменти будівель пошкодилися.

Союз архітекторів звернувся до міської влади із пропозицією провести комплексне інженерне дослідження узвозу.