chrome firefox opera safari iexplorer

На гірських річках Буковини міні-ГЕС не будуватимуть

19 квітня 2012 о 16:00

Малих гідроелектростанцій на гірських річках Чернівецької області не будуватимуть.

Про це заявив начальник управління охорони навколишнього природного середовища в області Борис Баглей, інформує власкор ІА ZIK.

«Була нарада у міністра й він усім начальникам управління сказав, що «ваш дозвіл (на будівництво малих ГЕС, – ред.) – це ваша заява на звільнення». Окрім того, маю свою думку як біолог – будівництво вважаю недоцільним, економічно необгрунтованим, яке може зашкодити природі», – заявив Б. Баглей.

За його словами, в області діє лише одна мала ГЕС – у селі Яблуниця Путильського району потужністю 1 МВт. Її у 2009 році відновлено за рахунок коштів інвесторів.

У 50-70-х роках ХХ століття в області було шість малих ГЕС. І у подальшому, якщо і будуть робитися якісь кроки у їх відновленні, то лише як екзотичних об’єктів туристичної привабливості.

Нагадаємо, раніше активісти екологічних та туристичних організацій виступили проти будівництва малих гідроелектростанцій на гірських річках Карпат. Вони попереджали, що такі ГЕС призведуть до екологічної катастрофи, знищення туристичного бізнесу та загрози здоров’ю мешканців Карпатського краю.

Розділи: Довкілля

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути