chrome firefox opera safari iexplorer

На вихідні українці подорожуватимуть Україною: тури та ціни

24 квітня 2012 о 11:26

Традиційні травневі канікули в цьому році триватимуть чотири дні. Часу для закордонних вояжів замало, тому туроператори заманюють громадян екскурсіями по українських пам'ятках.

За даними компаній, попит на тури всередині країни виріс на 15% в порівнянні з 2011 роком, пишуть «Известия в Украине».

Найпопулярнішими в українців на травневі свята залишаються поїздки в Київ, Львів та Одесу. Пояснюється це кількома чинниками.

«По-перше, тури в одне місто нетривалі за часом. Як правило, вони займають два або максимум три дні. Цього часу достатньо, щоб подивитися основні визначні пам'ятки міст. У той же час, людина не втомлюється від нових вражень і паралельно економить на кількості днів у готелі», — розповіла директор київського офісу групи компаній «Кандагар» Вероніка Львова.

Дводенний тур в будь-яке з цих трьох міст обійдеться від 600 грн з людини. За ці гроші туриста поселять у готелі економ-класу (дво-та тримісні номери з вигодами), погодують сніданками і запропонують мінімальний екскурсійний набір.  Вільний час можна зайняти самостійними прогулянками по місту.

Зі свого боку, турфірма обов'язково запропонує на вибір туриста кілька додаткових екскурсій, які будуть набагато цікавіше базових. Тому варто додатково захопити з собою 100-200 грн на похід по львівським кнайпам, київським підземеллям або одеськими двориками. Таку ж суму доведеться відкласти на обіди та вечері, які не входять у вартість туру. Плюс витрати на проїзд до пункту призначення і повернення в рідне місто (середня вартість плацкартного квитка в одну сторону коливається від 80 до 120 грн).

На другому місці за популярністю міцно закріпилися три-і чотириденні тури з заїздом в кілька міст і відвідуванням різних пам'яток — замків, заповідників, пам'яток історії.

Безумовним лідером тут є тур в Кам'янець-Подільський, який туроператори комбінують з відвідуванням Хотинської фортеці, заїздом в Кришталеву печеру або візитом в «український Париж» — Чернівці.

«Напрям привабливий ще й тим, що на початку травня тут проходять історичні фестивалі середньовічної реконструкції. Чотириденний тур з проживанням, дворазовим харчуванням і будь-якими розвагами на фестивалі обійдеться в 2,5 тис. грн з людини», — розповіла заступник директора з туризму компанії "Пан Укрейн " Ольга Юденко.

Щоправда, в Інтернеті можна знайти пропозиції подешевше. Можна знайти тури в цьому напрямку від 900 грн з людини. Однак тут варто уважно прочитати пропонований туристичний пакет, адже найчастіше за такі гроші в нього входить тільки проживання і базова екскурсія. Добиратися до міст, харчуватися і розважатися на фестивалях доведеться за свій рахунок.

На таких же умовах пропонуються екскурсії по Західній Україні. Насичені програми турів в Берегово (термальні джерела, долина нарцисів, замки Закарпаття) і в Хуст (Хустський замок, озеро Синевир, мінеральні джерела і водоспади) коштують близько 1,5 тис. грн з людини.

При детальному ознайомленні з турами виявляється, що в цю ціну включені переїзди, проживання, пара-трійка оглядових екскурсій і сніданки. Тому при замовленні таких турів в телефонному режимі оператори радять брати з собою «зайві» 600-800 грн з розрахунку на одну людину на харчування та додаткові екскурсії.

У Криму травневі свята називають генеральною репетицією перед початком літнього сезону. В залізничних касах квитків до Сімферополя вже практично немає. Місцеві санаторії пропонують знижки , наприклад, відпочинок у пансіонаті «Магнолія» (Алушта) з проживанням і повноцінним дворазовим харчуванням обійдеться в 285 грн на добу з людини. Готель «Кічкіне» в Лівадії пропонує номери по 350 грн.

Такі ціни цілком можна порівняти з орендою однокімнатної квартири в тій же Алушті або Ялті: напередодні маївки приватники традиційно піднімають вартість житла до 300-400 грн на добу. Якщо врахувати витрати на харчування в разі поселення в квартирі, то готель або пансіонат для одного туриста обійдуться дешевше. Зате в квартиру може заселитися не один, а сім'я або компанія з декількох чоловік.

Заощадити кілька сотень гривень на травневих турах цілком реально. Невеликий моніторинг пропозицій від турфірм показує, що за тиждень до поїздки оператори «викидають» в інтернет «гарячі» місця. Якщо в майбутній групі залишилося три-чотири недоукомплектованих місця, коштувати вони будуть на 200-300 грн дешевше.

Джерело: ТСН
Розділи: Туристичні новини

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути