chrome firefox opera safari iexplorer

Набули чинності нові правила перетину кордону України з Росією

17 квітня 2012 о 12:50

З 17 квітня набула чинності Угода між Кабінетом міністрів України і урядом Російської Федерації про порядок перетинання українсько-російського державного кордону жителями прикордонних регіонів двох країн, яку було підписано 18 жовтня 2011 року у Донецьку у присутності президентів України і РФ.

Тепер жителі прикордонних регіонів обох держав можуть перетинати спільний державний кордон у міжнародних, міждержавних та місцевих пунктах пропуску того регіону, жителями якого вони є, і перебувати на території суміжної держави в межах регіону, до якого вони в'їхали через місцевий пункт пропуску, без реєстрації та заповнення міграційних карток терміном до 90 днів.

Жителі прикордонних регіонів можуть перетинати кордон пішки, на велосипедах, мотоциклах, на гужовому і легковому транспорті, човнах, які їм належать, а також на автомобільному і поромному транспорті загального користування міждержавного сполучення в межах прикордонних регіонів, а також переміщати через кордон товари, не призначені для виробничої або іншої комерційної діяльності, у кількості, що не перевищує передбачені законодавством сторін норми ввезення (вивезення) товарів без сплати митних зборів і податків.

Дія угоди в Україні поширюється на громадян, які постійно проживають на територіях Автономної Республіки Крим, Донецької, Луганської, Сумської, Харківської та Чернігівської областей

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути