chrome firefox opera safari iexplorer

Останній тиждень квітня принесе дощі, грози й тепло

23 квітня 2012 о 09:42

Останній тиждень квітня розпочнеться з дощів. Сьогодні, 23 квітня, і завтра в Києві — дощі. Під вівторок — з грозами. Лити буде весь день — і вдень, і ввечері.

У середу сухо. У четвер можливі грози, але дощу не обіцяють. Зонт можна не брати і в п'ятницю, пише «Сегодня». Втім, холодів чекати не варто: синоптики обіцяють денну температуру — 18-23 градуси, а починаючи з середи — навіть до 25. Правда, вранці і ввечері поки прохолодно: 6-11 градусів.

Сайт gismeteo.ua, навпаки, обіцяє в четвер і п'ятницю дощі протягом всього дня (з ранку до вечора), а до середи — часом. Але при цьому і тут обіцяють тепло — до 20-22 вдень. Згідно з народним календарем, 23 квітня — день Терентія Марева і Ярила весняного.

У давнину в цей день селяни дивилися на сонце: якщо воно було в серпанку — це обіцяло хлібородний рік, якщо ж небо було ясним — багатого урожаю чекати не доводилося.

Джерело: ТСН
Розділи: Довкілля

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути