chrome firefox opera safari iexplorer

Пам’ятник Володимиру може сповзти у Дніпро? (фото)

02 квітня 2012 о 15:32

В безпосередній близькості до пам’ятника Володимиру на Володимирській гірці почав просідати ґрунт на межі закінчення гірки та на початку схилу, внаслідок чого утворилися помітні тріщини і провали.

Про це голову комісії Київради з питань культури та туризму Олександра Бригинця повідомила громадськість, пише його прес-служба.

Фото bryhynets.com

«Київські гори дуже складна містобудівна територія. Будь-які будівельні роботи в одному місті можуть призвести до руйнації в іншому. Тож треба бути уважними до будь-яких навіть не значних просідань чи сповзань ґрунту, що може загрожувати зміною руху ґрунтових вод, викликаними забудовами», — наголосив О. Бригинець.

Голова комісії звернувся до ГУ охорони культурної спадщини з проханням вивчити ситуацію як це загрожує гірці та чи не загрожує просідання ґрунту пам’ятнику Володимиру. А також до голови КМДА О. Попова з проханням вжити невідкладних заходів з метою запобігання руйнування Володимирської гірки та збереження пам’ятника Володимиру Великому.

Розділи: Суспільство

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути