chrome firefox opera safari iexplorer

Папа Римський відсвяткував своє 85-річчя

17 квітня 2012 о 11:14

Це була Велика Субота і того самого дня, в навечір’я Пасхи, немовля охристили в місцевій парафіяльній церкві. Після закінчення семінарії у Фрайзінгу, 29 червня 1951 року отримав священиче рукоположення. 60-ту річницю цієї події відзначали минулого року. 25 березня 1977 року Папа Павло VI призначив професора богослов’я о. Йозефа Ратцінгера Архиєпископом Мюнхена і Фрайзінга, і 28 травня того ж року він прийняв єпископські свячення, а через місяць Папа підніс його до кардинальської гідності.

1981 року блаженний Іван Павло ІІ призначив його префектом Конґреґації Віровчення, яку він очолював до 2005 року, адже 19 квітня того року кардинали обрали його на Наступника святого Апостола Петра і він взяв ім’я Бенедикт XVI. Через три дні відзначатимемо сьому річницю його понтифікату, – повідомляє «Радіо Ватикан».

Президент України привітав Папу Бенедикта XVI з річницею обрання та 85-річчям: «Ваша Святосте! Від імені народу України та від мене особисто прийміть щирі вітання з сьомою річницею Вашого обрання на Папський Престол.

Роки Вашого Понтифікату яскраво свідчать про невтомну діяльність щодо захисту християнських цінностей, зміцнення миру між народами та поглиблення міжконфесійного діалогу. Хочу особливо відзначити досягнутий за цей час високий рівень співробітництва між Україною та Святим Престолом як у двосторонніх взаєминах, так і в рамках міжнародних організацій.

Дозвольте також привітати Вас, Ваша Святосте, з Вашим 85-річчям та висловити сердечні побажання щедрого Божого благословення у служінні на благо Церкви та усього світу, духовних і тілесних сил на довгі роки життя. З глибокою повагою, Віктор Янукович».

Джерело: ZIK
Розділи: Видатні постаті

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути