chrome firefox opera safari iexplorer

Передачі про найкращі замки і палаци України з'явилися на DVD-дисках

02 квітня 2012 о 12:14

Фонд Миколи Томенка «Рідна країна» спільно з каналом ТВі випустили DVD-диски про фіналістів акції «7 чудес України: замки, фортеці, палаци».

Нагадаємо, вже п’ятий рік Фонд «Рідна країна» проводить всеукраїнську акцію «7 чудес України». За її результатами було визначено «7 історико-архітектурних чудес України», «7 природних чудес України» та «7 чудес України: замки, фортеці, палаци», де за звання кращих боролися фортифікаційні та замково-палацові комплекси України.

Поки тривало голосування за переможців останньої акції, знімальна група каналу ТВі завітала у кожен замок, фортецю і палац, що брав участь у фінальному голосуванні та претендував на звання українського чуда (за умовами акції до її фіналу потрапили 7 чудесних замків, 7 фортець і 7 палаців).

Результатом цих візитів став надзвичайно цікавий та пізнавальний цикл програм «7 чудес України», які восени, поки тривало визначення переможців акції, транслював канал ТВі. Дана серія програм отримала масу позитивних відгуків глядачів і критиків.

«В основу наших програм лягли розповіді про створення цих об’єктів, їх історичну долю та легендарність. Ми хотіли, щоб, переглядаючи їх, глядачі дізнавалися якомога більше маловідомих та загадкових фактів про ці замки, фортеці та палаци. Тому можна сказати, що нашою метою було по-новому відкрити ці об’єкти, дізнатися їхні таємниці, оцінити культурну, історичну та архітектурну значущість та, звісно, цікаво розповісти це глядачу», — розповів ініціатор акції Микола Томенко.

Враховуючи високу популярність самої акції «7 чудес України» та її вдале втілення у 20-ти програмах, відзнятих про фіналістів каналом ТВі, було прийнято рішення про випуск цих фільмів-програм про українські дива на DVD-дисках.

Наразі диски вийшли накладом 5 тисяч. Одна із цілей видання диску – пропагування України за кордоном, а тому його отримають найвідоміші міжнародні організації українців за кордоном.

Окрім того, найближчим часом диски буде розповсюджено у школах міста Києва та інших регіонів України.

Незабаром переглянути програми про найкращі замки, палаци та фортеці України також можна буде на офіційному сайті акції —   7chudes.in.ua

«Рідна країна»

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути