chrome firefox opera safari iexplorer

Половина Чорнобильської зони відчуження залишиться закритою назавжди

24 квітня 2012 о 14:46

Приблизно половина території зони відчуження у районі Чорнобильської АЕС залишиться назавжди закритою, стверджують у МНС.

«Зона відчуження — це близько 2 тисяч квадратних кілометрів. Близько половини цієї зони, виходячи з наявних знань, залишиться закритою назавжди», — повідомив перший заступник голови Державного агентства України з управління Зоною відчуження МНС Дмитро Бобро на прес-конференції у вівторок, 24 квітня.

Він повідомив, що у цій зоні є окремі ділянки, де вже зараз радіаційна ситуація «досить благополучна» і там можна починати намагатися проводити роботи.

Зокрема, він зазначив, що торік планували посіяти на 2-х сотках землі рапс або інші культури, щоб подивитися на можливість використання цих територій у майбутньому.

Зона відчуження була встановлена ​​незабаром після Чорнобильської катастрофи у 1986 році.

На території зони було визначено три контрольованих території: Особлива зона (безпосередньо проммайданчик ЧАЕС), 10-кілометрова зона, 30-кілометрова зона.

Розділи: Довкілля

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути