chrome firefox opera safari iexplorer

Скандальне будівництво на вулиці Гончара у Києві заборонили

25 квітня 2012 о 12:26

Вищий господарський суд залишив у силі заборону Господарського суду м. Києва на проведення робіт щодо будівництва, експлуатації та обслуговування житлового комплексу на території земельної ділянки на вул. Олеся Гончара, 17-23.

Про це УНІАН повідомили у прес-службі КМДА.

Касаційну скаргу на постанову Київського апеляційного господарського суду Київська міська державна адміністрація та столична прокуратура подали 7 березня.

«Сьогоднішнє рішення суду є спільним успіхом влади та громади у припиненні скандальної забудови у центрі столиці. Ми робимо все можливе в рамках чинного законодавства, аби остаточно зупинити варварське будівництво на вулиці Олеся Гончара, яке несе пряму загрозу визначній пам’ятці – архітектурному ансамблю «Софія Київська», – підкреслив голова КМДА Олександр Попов.

Рішення касаційної інстанції набуває чинності з моменту оголошення.

«Відтепер подовження будь-яких будівельних робіт вважатиметься невиконанням судового рішення, за що законом передбачено кримінальну відповідальність. Сьогодні ж ми звертаємося до прокуратури з проханням взяти це питання під особистий контроль, і в разі намагання продовження будівельних робіт проситимемо притягнути винних до відповідальності», – попередив заступник голови КМДА Олександр Пузанов.

Нагадаємо, 23 квітня ц. р. рішення щодо скандальної забудови також прийняв Господарський суд м. Києва. Він визнав протиправним та скасував відведення земельних ділянок загальною площею 0,44 га на вул. Олеся Гончара, 17-23, а також документи, що посвідчували права на землю. Із позовом до Господарського суду звернулася прокуратура Києва в інтересах КМДА. Вона вимагала скасувати землевідведення, оскільки ділянки було виділено з численними порушеннями законодавства. Позов був задоволений повністю.

Розділи: Суспільство

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути