chrome firefox opera safari iexplorer

Столиці відключили тепло

17 квітня 2012 о 15:00

Сьогодні у всіх квартирах Києва відключили опалення.

Про це повідомив сьогодні перший заступник голови КМДА Олександр Мазурчак.

«Вже завершено опалювальний сезон. Сьогодні вже опалення в місті немає. У нас збіглося так, що ми до 16 числа завершили і температурний графік, і календарний. Як раз за законом ми повинні опалювати місто до цієї дати», — сказав Мазурчак.

Він також зазначив, що в цей опалювальний сезон завдяки гарній підготовці господарства столиці до зими було менше аварій, а також було запроваджено кілька цікавих проектів з енергозбереження.

«Один з них був реалізований на котельні Московська, де було встановлено обладнання, що дозволяє економити тепло. Також ми вперше почали використовувати для контролю за проривом на теплотрасах тепловізори», — сказав Мазурчак.

Він повідомив, що буквально за тиждень з допомогою тепловізора було виявлено в місті аварія і розмивання ґрунту, що загрожувало провалом асфальту. У той же час ситуація була попереджена.

«Ви знаєте, скільки у нас було проблем, коли провалюються люди в окріп під асфальт, розмивається земля. За допомогою тепловізора було виявлено таке місце як раз перед житловим будинком, перед входом. І така ж могла статися трагедія. Але завдяки тому, що було своєчасно проведено дослідження, і врятували ситуацію. Це буде мати в подальшому постійний характер», — розповів Мазурчак.

Нагадаємо, нинішній опалювальний сезон розпочався 3 жовтня 2011 року, коли до теплопостачання стали підключати соціальні заклади.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути