chrome firefox opera safari iexplorer

Телепроект Поплавського отримав 5 млн грн з держбюджету

06 квітня 2012 о 13:11

Міністерство культури уклало угоду з Міжнародним благодійним фондом «Обдаровані діти України» на проведення дитячого конкурсу «Крок до зірок».

Вартість угоди склала 5,00 млн грн., пишуть «Наші гроші» з посиланням на «Вісник державних закупівель».

Проект «Крок до зірок» за участю дітей віком від 5 до 14 років транслюється на державному «Першому національному» телеканалі.

Торги проведено за неконкурентною процедурою закупівлі «в одного учасника», оскільки авторські права на телепроект належать благодійному фонду з 2006 року.

Кошти виділено з державного бюджету.

Директором та засновником БФ «Обдаровані діти України» є ректор Київського національного університету культури й мистецтв Михайло Поплавський.

Державний бюджет раніше також фінансував фестиваль Поплавського. Однак в 2009 році за даними міністра культури Василя Вовкуна було знято окремий рядок по фінансуванню «Кроку до зірок».

Зараз Мінкульт очолює Михайло Кулиняк.

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути