chrome firefox opera safari iexplorer

Цього літа киянам буде де купатися

20 квітня 2012 о 09:39

Столична влада почала підготовку до літнього сезону. У Києві планують підготувати загалом 29 зон відпочинку біля води, з них 11 — міських централізованих пляжів. Як повідомила прес-служба КМДА, вперше за багато років має вирішитись питання підсипки піску на пляжі.

Зокрема, попередню підсипку піску вже проведено на найбільш відвідувані пляжі Гідропарку – «Дитячий», «Молодіжний» та на пляж «Центральний» на Трухановому острові. У КП «Плесо» запевнили, що всі території будуть очищені від побутового сміття та опалого листя, зони відпочинку забезпечать контейнерами для сміття, а після проведення робіт з дезінфекції водопроводів почнуть функціонувати фонтанчики із питною водою.

Перед початком літнього купального сезону на всіх пляжах та зонах відпочинку біля води відремонтують та пофарбують господарські приміщення, пляжний інвентар та споруди. Крім того, проводиться організація пунктів надання першої невідкладної допомоги у зонах відпочинку біля води (включаючи 9 постійно функціонуючих медичних пунктів).

На водних об'єктах Києва організовано роботу 3 рятувально-водолазних, 5 рятувальних станцій, 19 рятувальних постів. Додатково на період сезону планується взяти на роботу близько 30 матросів-рятівників.

Перелік зон відпочинку:

Голосіївський р-н — затока Галерна, Дніпровська рив'єра (острів Жуків)

Деснянський р-н – Чорторий, Троєщина, Десенка

Дарницький р-н – Сонячний (озеро Сонячне),Осокорки

Оболонський р-н — Пуща-Водиця (ставок № 8 на р. Горенка), Вербна (озеро Вербне), Верхня (затока Собаче гирло, вул. Прирічна), Редьчина (вул. Богатирська), затока Наталка

Дніпровський р-н – Центральна і Довбичка (острів Труханів), Венеція та Молодіжна (острів Долобецький), Дитяча, Передмістна слобідка, Золота (острів Передмістна слобідка), озеро Райдуга, озеро Лісове (ДВРЗ), Веселка (Микільська слобідка), озеро Тельбін, Русанівська коса, Березняки (Дніпровська набережна), Горбачиха Святошинський р-н — ставок № 14 на р. Нивка

Подільський р-н – Синьоозерна (пр-т Правди)

Солом'янський р-н — Совська балка (вул Кадетський гай)

Джерело: ТСН
Розділи: Суспільство

23 квітня

Інші дати
Народився Василь Земляк (Вацик)
(1923, - с. Конюшівка Вінницької обл. - 1977) - український письменник, видавець, кіносценарист.  Найбільше визнання здобула дилогія "Лебедина зграя" (фільм "Вавилон - ХХ") і "Зелені млини".
Розгорнути
Народився Григорій Тютюнник
(1920, с.Шипівка Полтавська область – 1961) - український письменник. Автор роману «Вир».
«Кажуть, що дуже мудрий чоловік оту всю техніку військову видумав. А я мислю так, що якби найшовся такий, що все оте попалив, той був би наймудріший...» (Григорій Тютюнник
Розгорнути
Народився Іван Шмальгаузен
(1884, м. Київ - 1963) - біолог. Всесвітньо відомий теоретик еволюційного вчення XX ст.
Розгорнути