chrome firefox opera safari iexplorer

У Каневі біля Тарасової могили Янукович хоче ще аеропорт?

05 квітня 2012 о 15:13

Президента Віктора Януковича цікавить, коли керівництво Черкаської області завершить в Каневі будівництво аеропорту.

Як передає кореспондент «Коментарів», про це глава держави поцікавився у губернатора Черкащини Сергія Тулуба в ході засідання Громадської гуманітарної ради у четвер, 5 квітня.

Так, під час звіту про темпи і етапи реконструкції на території Тарасової гори в Каневі Тулуб зазначив, що до 22 травня буде завершена частина парку Шевченка, де розташується Співоче поле (там, за задумом влади, проходитимуть міжнародні фестивалі хорового співу).

Крім того, вже завершена реставрація музею Шевченка, «його територія збільшена удвічі — до 4,5 тис. кв. м., а експозиція майже повністю оновлена, в т.ч. і силами меценатів — черкаських підприємців, а також губернатора Харківської області Михайла Добкіна та народного депутата Юрія Іванющенка».

«Також до кінця року завершиться реставрація в Успенському соборі, там буде мармуровий іконостас, красивий розпис...», — додав Тулуб.

«Вже побудовано новий туристичний комплекс, буде ярмаркова площа, цілий ряд інших об´єктів», — продовжив губернатор.

«А аеропорт там коли буде готовий?, — поцікавився у Тулуба Президент України. - Щоб невеликі літаки туди прилітали... Будівля аеропорту вже давно стоїть... Треба добудувати злітну смугу, і маленькі літаки і вертольоти будуть туди літати».

У свою чергу губернатор Черкащини відзначив, що «там зараз над цим працюють проектанти», а будівля аеропорту дійсно існує — «сучасний комплекс на 100 пасажирських місць».

Нагадаємо

19 вересня 2011 року був урочисто відкритий сумнозвісний гелікоптерний майданчик біля Тарасової гори, будівництво якого здійснювалося за державні кошти та було включено до плану реалізації Державної цільової програми підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи з футболу.

До складу гелікоптерного майданчику з пасажирським терміналом пропускною здатністю 50 пасажирів на годину, збудованого у селі Пекарі Канівського району Черкаської області, входять посадковий майданчик, одноповерховий пасажирський термінал, який складається із зали очікування, конференц-залу та кімнати відпочинку, контрольно-пропускного пункту, місць для зупинки автотранспорту та інше.

Сам майданчик розрахований на 10 гвинтокрилів і був збудований майже за 100 мільйонів гривень бюджетних коштів.

Щодо його цілей, то, за словами черкаської влади, він збудований для багатої української діаспори.Як казав С.Тулуб, «Нині у багатьох країнах світу діють потужні українські діаспори. І це не найбідніші люди, ви знаєте. Вони прилетять в Бориспіль, і там буде створено вертолітний термінал, потім вертоліт збере туристів і прилетить у Канів, до могили Шевченка…».

Президент України Віктор Янукович на підсумковій прес-конференції 21 грудня 2011 року зазначив: «…що вже навесні цього року в усіх вас буде можливість відвідати Чернечу гору, побувати на могилі Кобзаря. До речі, і вертолітна площадка побудована для всіх».

Водночас, напередодні Шевченківських свят, у лютому 2012 року, на прохання засобів масової інформації Заступник Голови Верховної Ради України Микола Томенко звернувся до Національного агентства України з питань підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу та реалізації інфраструктурних проектів з проханням надати інформацію щодо можливості та умов організації перельоту в Шевченківські дні до могили Тараса Шевченка групи журналістів.

У відповіді, що надійшла на адресу віце-спікера, Агентство повідомило, що на даному об’єкті продовжуються пусконалагоджувальні роботи та відбуваються сертифікаційні випробовування.

«Рідна країна»

Розділи: Суспільство

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути