chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві масово вбивають безпритульних собак

26 квітня 2012 о 11:03

З початку тижня до редакції газети Сегодня надійшло близько десяти дзвінків від киян, які заявляють, що в їх дворах невідомі вбивають безпритульних собак.

«Біля нашого будинку на вулиці Алма-Атинській, 56, вже два роки живе собака Соня. Ми її всім двором годуємо і навіть возили до ветеринара, коли її вкусив кліщ. Її трьох двомісячних цуценят вчора хтось отруїв: приніс їм кашу з отрутою, і вони загинули. Потім прийшла працівниця нашого ЖЕКу, поклала їх у білий пакет і закопала прямо у дворі», — розповіла виданню мешканка будинку Олександра Баєва.

Крім того, у вівторок у дворі будинку № 29 на вул. Багговутівській невідомі люди отруїли двох дорослих стерилізованих собак.

«Намагалися врятувати їх, відвезли у ветеринарний госпіталь на Саксаганського, 44. На жаль, не вийшло. Руда померла в машині, а Чернуха — на операційному столі», — повідомив газеті мешканець будинку Сергій. На вул. Березняківська, 22., на вул. Салютна біля Експоцентру невідомі замурували собак у підвалах, тварини померли від голоду.

«На початку тижня троє людей нам повідомили про цькування собак у різних районах. Трохи раніше в Оболонському та Голосіївському районах собак навіть розстріляли. Всього з початку року до 11 квітня ми виявили 17 убитих бродяг», — сказала виданню заступник директора Центру ідентифікації тварин Світлана Васильєва.

Мешканці вулиці Алма-Атинській вважають, що цуценят отруїли працівники їх ЖЕКу, пише газета.

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути