chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві, Одесі та Харкові покажуть голландське кіно

18 квітня 2012 о 08:45

Одразу три українські міста — Київ, Одеса та Харків — зможуть насолодитися переглядом сучасних голландських фільмів.

Flyin' Dutch («Летючий голландець») – один з регулярних проектів Міжнародного кінофестивалю «Молодість», спрямованих на популяризацію сучасного європейського кіно серед української аудиторії, зокрема, й голландського.

Кращі кінороботи країни тюльпанів можна буде переглянути з 19 по 25 квітня 2012 року. Програма представлена шістьма голландськими повнометражними фільмами різних років.

Офіційна церемонія відкриття розпочнеться 19 квітня о 18:30 у культурному центрі «Кінотеатр «Київ».

«Дивна кров» – історія хлопця, який не хоче йти протореним шляхом, яким ішли всі чоловіки родини протягом кількох поколінь. Це драма про вічне протистояння між старим і новим, між формами поведінки, що їх нав’язує соціум, і власним вибором кожного.

«Тірза» – призер низки фестивалів і хіт прокату в Нідерландах. Історія про батька, що вирушає на пошуки зниклої в Намібії доньки; переосмислення ролі сімейних цінностей у житті звичайної європейської родини.

«Горище» – динамічний і гостросюжетний фільм про п’ятьох успішних друзів, котрі багато чого приховують від своїх дружин, але ще більше – один від одного; голландська інтерпретація жанру кримінального трилера.

«Гарної дороги» – драма про родину, один з членів якої має смертельний діагноз; кожен у родині повинен виробити своє власне ставлення до теми смерті і навчитися з цим жити.

«Помаранчеві» – 100-відсотково сімейне кіно про хлопчика, що повинен навчитися жити без батька, і розраховувати лише на власні сили ще із зовсім юного віку.

І, нарешті, «Дон» – призер півдесятка кінофестивалів для молоді Це історія підліткового дорослішання на фоні соціальних та міжнаціональних протиріч у Голландії; яскравий приклад викладу «дорослих» проблем через призму «підліткового» сюжету.

Розклад показів фільмів у кожному з міст можна знайти на офіційному сайті МКФ «Молодість» www.molodist.com

Підготувала Майя Заховайко, «Рідна країна»

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути