chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві стало небезпечно вигулювати домашніх тварин

11 квітня 2012 о 09:23

У столиці невідомі потруїли собак. Найвірогідніше, отрута призначалася для безхатніх тварин, однак жертвами стали домашні, йдеться в сюжеті ТСН. 

Щонайменше 5 собак померли, ще кілька тварин знаходяться в реанімаційних відділеннях київських ветклінік.

Власники розповідають: вигулювали домашніх улюбленців в одному й тому самому сквері, а в постраждалих – однакові симптоми. Кажуть, пси вже поверталися з прогулянки кволими, а за лічені хвилини по поверненні починалося найвахливіше. Нудота, конвульсії, галюцінації – тварини помирали в страшних муках.

Усього за 30 хвилин по прогулянці хатніх собак уже можна було нести ховати. Господарі від таких підсумків прогулянки в шоці. Дехто позбирав розкидані сквером шматки ковбаси для експертизи. Проте й без неї очевидним було, що тварин отруїли: на руках після ковбаси залишалися дивні плями яскравого помаранчевого кольору.

Що то за отрута – не беруться стверджувати навіть ветеринари, що лікують уцілилих собак. Кожна речовина діє по-своєму, кажуть фахівці, тому дошукуються відповідей методом перевірок: уводять антидоти та чекають на відповідну реакцію. Прогнози стосовно одужання постраждалих собак ветлікарі дають украй обережні. Тим часом зоозахисники переконані: ці випадки – продовження спланованої кампанії зі знищення зграй бродячих собак напередодні Євро-2012.

Тим більше, що як безхатні, так і домашні тварини гинуть у різних районах столиці за схожих обставин. Потерпілі власники собак уже звернулися до міліції, справи порушені за статтею «жорстоке поводження з тваринами».

Доки ж триває слідство, активісти захисту тварин радять вигулювати хатніх улюбленців лише на повідку та в наморднику, а також слідкувати, аби тварина нічого не з'їла з землі, що може бути отруєним. Режиму підвищеної безпеки зоозахисники радять дотримуватися протягом ближчих 2-х місяців.

Після Євро-2012, підозрюють вони, проблеми безхатніх тварин владу вже не турбуватимуть і отруєння припиняться.

Розділи: Суспільство

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути