chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві відкрився перший Всеукраїнський фестиваль короваю

03 квітня 2012 о 17:00

3 квітня у Києві на виставці «Хлібопекарська і кондитерська індустрія» (у рамках Міжнародного форуму харчової промисловості та упаковки) відкрився перший всеукраїнський фестиваль короваю «Берегиня», в якому взяли участь майстри з виготовлення короваю з різних регіонів України.

Учасники фестивалю на суд відвідувачів виставки представили 40 короваїв. У фестивалі взяли участь 27 виробничих підприємств і 2 галузевих навчальних закладів. За словами директора виставки «Хлібопекарська і кондитерська індустрія» Марини Ткаченко, кожен з короваїв — не просто хлібобулочний виріб, а справжній витвір мистецтва: «Ми дуже раді, що перша «Берегиня» зібрала таку кількість однодумців, закоханих у свою справу — виготовлення короваю» .

Технолог компанії «Лесаффр Україна» Людмила Шаповалова відзначила необхідність проведення такого фестивалю в першу чергу для збереження національних українських традицій: «Коровай — це один із символів України, символ її щедрості й гостинності. Створити цю красу може тільки майстер вищої проби, фанат своєї справи і, звичайно ж, справжній патріот України!».

В рамках фестивалю 3 квітня для всіх охочих відбувся майстер-клас з приготування короваю, а протягом роботи виставки «Хлібопекарська і кондитерська індустрія» гості фестивалю можуть проголосувати за кращий, на їхню думку, коровай, який отримає звання «Коровай глядацьких симпатій» на завершення фестивалю «Берегиня».

Також організатори фестивалю вручили почесні дипломи учасникам та партнерам «Берегині» за їхнє вміння робити прекрасне і величезний творчий потенціал.

Фестиваль короваю «Берегиня» працює до 5 квітня включно на виставці «Хлібопекарська і кондитерська індустрія».

Усі бажаючі зможуть не тільки побачити короваї, а й спробувати їх.

Місце проведення: ВЦ «КиївЕкспоПлаза» (метро «Нивки», вул. Салютна, 2Б, Київ, Україна).

Замовити безкоштовне запрошення та дізнатися більше — на офіційному сайті виставки «Хлібопекарська і кондитерська індустрія» www.hlebexpo.kiev.ua

Організатор виставки — Київський міжнародний контрактовий ярмарок.

Новину додала likolotova, фото автора

«Рідна країна»