chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві встановлять меморіальну дошку Ігоря Стравінського

06 квітня 2012 о 17:05

На фасаді будинку по вул. Лютеранській, 28/17 буде встановлена меморіальна дошка на честь відомого композитора і музиканта Ігоря Стравінського.

Відповідне звернення ГО «Фестиваль «Сходи до неба» підтримала комісія з питань найменувань та пам’ятних знаків КМДА, повідомляє член комісії Олександр Бригинець.

«В Києві повинні бути увічнені всі митці, які працювали, народилися або жили в столиці України. Для того, щоб кияни і гості столиці, гуляючи містом, розуміли, що це місто з багатою історією та культурою, яке надихало на творчість багатьох культурних діячів. Може тоді, усвідомлюючи діяльність та досягнення відомих людей столиці, кияни активніше боротимуться за культуру свого міста», — висловив сподівання О. Бригинець.

Нагадаємо, Ігор Стравінський— композитор та диригент українського походження. Син співака Федора Стравінського. Творчість Стравінського вирізняється образно-стилістичною різноманітністю, найкращими творами якого є балети «Жар-птиця», «Петрушка», «Весна священна», хореографічні сцени «Весілля».

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути