chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві започатковують «Мистецькі зустрічі в архіві-музеї»

24 квітня 2012 о 14:31

Центральний державний архів-музей літератури і мистецтва України започатковує літературно-музичний проект «Мистецькі зустрічі в архіві-музеї».

Про це «Рідній країні» повідомила прес-служба Центрального державного архіву-музею літератури і мистецтва України.

За інформацією установи, в рамках цього нового музичного проекту відбуватимуться виступи відомих українських та зарубіжних музикантів-виконавців, творчі вечори письменників, художників та композиторів, які супроводжуватимуться тематичними презентаціями документальних матеріалів з фондів ЦДАМЛМ України.

«Проект спрямований на встановлення діалогу між актуальним мистецьким процесом та «задокументованим» минулим, відкрите спілкування артистів з публікою, популяризацію вітчизняної архівної спадщини», — йдеться у повідомленні.

Так, 28 квітня відбудеться сольний концерт «Гра тіней» лауреата міжнародних конкурсів Романа Юсипея (Україна — Німеччина).

В програмі – музика молодих українських, російських та німецьких композиторів для баяна соло, а також презентація творів для баяна з особових фондів ЦДАМЛМ України (автографи класиків української музики ХХ ст., рукописи, раритетні видання).

«Програма «Гра тіней» присвячена молодому поколінню композиторів України, Росії та Німеччини, безкомпромісному та талановитому. Тим, хто руйнує стереотипи й кліше, давно віднайшов власний музичний голос та прорубав вікно в Європу. Тим, хто давно полюбив баян – інструмент, активно задіяний у сучасному академічному виконавстві», — повідомляє прес-служба.

Початок заходу — о 13.00. Вхід вільний.

Концерт проходитиме в конференц-залі ЦДАМЛМ України (м. Київ, вул. Володимирська, 22а (територія Національного заповідника «Софія Київська», службовий вхід).

Детальніше – дивіться тут.

«Рідна країна»

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути