chrome firefox opera safari iexplorer

У киян забрали пляж на Трухановому острові

17 квітня 2012 о 15:13

Цього літа кияни втратять 1,5 км найкращих пляжів на Трухановому острові обабіч Пішохідного мосту. Гектари прибережної території вже обнесені глухим металевим двометровим парканом.

Про це повідомив депутат Київради від «БЮТ-Батьківщина» Олександр Бригинець.

За його словами, зведення паркану розпочали на початку квітня з середини острова (від території КП «Генеральна дирекція Київради з обслуговування іноземних представництв» дирекція «Труханів острів»).

«Загорода тягнеться вздовж алеї, що веде до парашутної вишки. На сьогодні паркан „довели“ до вул. Труханівської. Відгородженими від доступної для киян частини острова залишились: пункт прокату, спортивний майданчик, де відпочиваючі грали в волейбол та пейнтбол, громадські вбиральні та атракціон „Веселі гірки“, який днями знищили. Інша частина плеса (700 м) острова за течією Дніпра також готується до загородження», наголосив депутат.

Бригинець додав, що на пляж Труханового острову завезли чистий пісок, знищили частину зелених насаджень, вперше за останнє 10-річчя почистили та пофарбували громадські вбиральні, територія прибирається працівниками КП «Плесо».

«Найнахабнішим багатіям ніколи і ніщо не заважало захоплюють пляжні зони в своїх інтересах, попри те, що прибережну лінію заборонено забудовувати, адже вона належить громаді. Але це ніколи не робилось так нахабно, як в даному випадку – просто на найкращих пляжах міста», — обурився Бригинець.

 

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути