chrome firefox opera safari iexplorer

У Лаврі відкривається виставка писанок

24 квітня 2012 о 12:19

26 — 27 квітня у Києво-Печерській Лаврі пройдуть збори духовенства Української Православної Церкви, яке опікується засудженими до позбавлення волі, під час заходу планується відкриття Всеукраїнської виставки робіт з художньо-прикладної творчості засуджених до позбавлення волі "Великодня писанка" в лекторії Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника. Про це УНН повідомили в прес-службі ДПтСУ.

«Завданням цього форуму тюремного духовенства є обговорення організаційних аспектів надання духовно-пастирської, моральної і благодійної допомоги особам, які перебувають в місцях позбавлення волі, обмін досвідом, напрацювання варіантів взаємодії державних, громадських і релігійних організацій.

На зборах буде представлений досвід надання духовної опіки різним категоріям засуджених, обговорені питання взаємодії з представниками Державної пенітенціарної служби України задля плідного використання прийнятних сучасних досягнень співпраці Церкви і пенітенціарних установ», — йдеться в повідомленні.

Організаторами виставки є Синодальний відділ Української Православної Церкви у справах пастирської опіки пенітенціарної системи спільно з Державною пенітенціарною службою України та Національний Києво-Печерський історико-культурний заповідник.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути