chrome firefox opera safari iexplorer

У Львові хочуть облаштувати першу музичну вулицю в Україні

05 квітня 2012 о 15:49

Її пісні переспівувала Вітні Х’юстон. Цю жінку називали мега-зіркою США, і всі дивувались її рідкісним сопрано. 4 квітня Квітці Цісик мало б виповнитись 59 років.

У Львові у пам’ять про співачку, яка все життя мешкала у Сполучених Штатах і мріяла заспівати в Україні, хочуть створити унікальний сквер та встановити пам’ятник Квітці Цісик.

Як повідомляють журналісти каналу ZIK, на вулиці Квітки Цісик митці хочуть облаштувати музичний сквер імені цієї співачки. Це буде перша музична вулиця в Україні. Її задумали у формі звукорежисерського пульта зі сценою, на якій зможуть виступати всі охочі.

Остап Гром, архітектор: «Проектом передбачено багато лавочок, не просто лавочок, вони будуть музичні і транслюватимуть музику Квітки Цісик. Має вийти гарна, по-доброму шумна зона відпочинку».

З’явиться у цьому сквері і пам’ятник Квітці Цісик. Це буде триметрова бронзова скульптура на тлі стіни з національними орнаментами».

У Львові є єдиний у світі музей Квітки Цісик, де зберігають особисті речі співачки – черевички, скриню та ноти. Він розташований навпроти майбутнього скверу. Організатори переконані: вулиця і музей надихатиме людей на творчість.

Створюватимуть сквер за кошти спонсорів, завершити будівництво планують до кінця року.

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути