chrome firefox opera safari iexplorer

У Львові пройде фестиваль угорської культури

27 квітня 2012 о 09:38
З 29 квітня по 6 травня у Львові відбудеться перший фестиваль угорської культури і виноробства «Magyar Fest».

Цілий тиждень на львівській площі перед палацом Потоцьких проходитиме фестиваль угорської культури і виноробства «Magyar Fest», в рамках якого пройде кілька цікавих заходів. Організатори обіцяють, що кожен гість зможе відчути себе «справжнім угорцем».

Буде можливість скуштувати традиційну угорську страву — гуляш, станцювати чардаш або послухати гарну угорську музику, а також насолодитися всесвітньо відомим вином з Токаю, яке ще в XIIX ст. Гете назвав «королем вин і вином королів».

Участь у фестивалі візьмуть близько 50 виноробів і кулінарів з Угорщини та 30 угорських та українських творчих колективів, які представлятимуть не лише традиційну культуру, а й сучасні її напрями.

Крім Львова, в рамках всеукраїнського заходу «Дні культури і виноробства Угорщини» схожі за форматом фестивалі пройдуть також і в інших містах України — Києві, Хмельницькому, Харкові, Донецьку, Дніпропетровську, Запоріжжі, Херсоні, Миколаєві та Одесі.

Вхід на захід буде безкоштовним.

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути