chrome firefox opera safari iexplorer

У Росії запевняють, що «сирна війна» велася заради здоров’я українців

09 квітня 2012 о 14:47

Голова Росспоживнагляду Геннадій Оніщенко зізнався, що має на меті захистити не тільки російських, але і українських громадян від споживання неякісного сиру.

Про це він заявив у понеділок, 9 квітня, на прес-конференції у Москві.

«Я маю підступний задум захистити і українське населення від недобросовісних виробників, так само як і на території Росії захистити наших споживачів і від наших порушників», — сказав Оніщенко.

Він зазначив, що якщо фахівці Росспоживнагляду домовляться з виробниками сиру в Україні про випуск продукції належної якості, то і в Україні вони не будуть поширювати ці спреди.

Нагадаємо, що Росія оголосила «сирну війну» на початку лютого, заборонивши імпорт сирів трьох українських виробників, а потім розширила цей список. До кінця лютого під забороною опинилася половина імпорту українського сиру до РФ.

Через півтора місяці Росія погодилася надіслати своїх інспекторів для перевірки українських сирних заводів. За підсумками перевірки ревізори знайшли «численні порушення» технології на ТОВ «Гадячсир» (Полтавська обл.). Однак пальмової олії, через яку і було розпочато «сирну війну», виявлено не було.

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути