chrome firefox opera safari iexplorer

У Севастополі закрили єдину школу-інтернат з державною мовою навчання

12 квітня 2012 о 13:56

10 квітня рішенням сесії Севастопольської міської ради школу–інтернат №7 з українською мовою навчання було перепрофільовано у дитячий дошкільний заклад №69.

Рішення в сесійній залі не викликало особливої полеміки. За словами керівників міського управління освіти, всіх учнів та педагогів буде переведено в інтернат №4, де для них спеціально створять українські класи.

Але у батьків школярів та педагогічного складу викликає занепокоєння, що про створення нових класів з українською мовою навчання вони знають здебільшого з чуток та повідомлень ЗМІ. А те, що на даний момент одним освітнім закладом з українською мовою навчання в місті стало менше, — доконаний факт.

До речі, на цій самій сесії депутати підтримали програму розвитку в місті російської мови, пише Україна молода.

Завуч 7–го інтернату Наталiя Тимчук на наступний день після рішення сесії повідомила виданню, що на даний момент управління освіти міста поки з офіційною заявою до людей, які працюють у закладі, не зверталося.

«Фінансування у нас виділено до 31 травня. Після цієї дати школу закривають, а дітей переводять до 4–го інтернату, роблячи з нього українсько–російський. Педагогів, за чутками, теж переводять. Це все розмови, але не на офіційному рівні», — розповідає Наталiя Тимчук.

Вона погоджується, що будівля, в якій був розташований сьомий інтернат, не пристосована для шкільних занять. Раніше тут справді був дитячий садок, і от тепер управління освіти має намір використовувати його, так би мовити, за призначенням. Альтернатива перейти у четвертий інтернат, де є відповідна база і територія, була б непогана. І, за словами людей, у принципi, влаштовує персонал. Але освітяни бояться, що в ході реформування їх просто скоротять.

Сам факт перепрофілювання закладу мусують уже більше двох років. Тому багато батьків протягом цього часу поступово почали забирати своїх дітей iз закладу та віддавати в інші школи. Також за цей період, за наказом міського управління освіти, не проводився набір до першого класу. На даний момент з 250 учнів, які були раніше в ньому, залишились і навчаються п’ятдесят. Працівники говорять, що, мабуть, рішення про його закриття ухвалювали раніше і робили все, аби створити ситуацію, коли уникнути цього вже майже неможливо.

Розділи: Новини освіти

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути