chrome firefox opera safari iexplorer

Україна встановила новий світовий музичний рекорд

02 квітня 2012 о 16:56

Сьогодні, 2 квітня о 12 годині 39 хвилин 27 секунд у прямому ефірі Першого національного Україна побила рекорд «найдовший музичний телевізійний марафон національної пісні у прямому ефірі»!

Перед встановленням рекорду виступила представниця України на «Євробаченні 2012» Гайтана.

А рекорд був побитий під час виступу народного колективу «Херсонські молодички», повідомляє прес-служба Першого національного каналу.

Рекорд зареєстрували представники Книги рекордів Гіннеса та Національного Реєстру Рекордів України, які слідкували за ходом марафону усі 110 годин (разом із повною трансляцією в Інтернеті).

Нагадаємо, що попередній рекорд становив 103 години 9 хвилин 26 секунд і був встановлений Італією з 21 по 25 березня 2010 року у місті Пезаро. У кіноконцерті для «Astra» взяли участь 389 артистів, які виконали 1488 пісень.

Український телемарафон стартував 29 березня о 5:30 в Інтернеті (31 березня о 12:30 – в ефірі) і тривав 55 годин без перерви (110 годин — разом із повною трансляцією в Інтернеті), а участь у ньому взяли учать 2012 учасників.

«Ми надзвичайно щасливі, що нам вдалося втілити у життя проект світового рівня! Більше того, рекорд був побитий, але марафон продовжується – він буде тривати до сьомої години вечора. Тож, дивіться Перший Національний – буде ще багато цікавого. Але головне, марафон „Пісня об’єднує нас!“ виправдав свою назву: на одній сцені ми об’єднали різні музичні напрямки, різні регіони України та навіть – різні національності. А завдяки трансляції на 155 країн це побачив увесь світ. А дивитися дійсно було на що – коли ми, разом з Київським національним університетом культури та телекомпанією „Ера“ починали все це, то розуміли, що українська пісня – багата та різноманітна. Але що це перетвориться на настільки грандіозне та феєричне дійство – не очікували навіть ми! Те, що Перший Національний долучився до того, що Україна увійшла у сучасну світову історію такою подією – це наш справжній успіх», — розповів генеральний директор НТКУ Єгор Бенкендорф.

Довідково

Національний мегапроект готувався Національною телекомпанією України, Київським національним університетом культури і мистецтв та телекомпанією «Ера».

Мета продюсерів та авторів ідеї – Єгора Бенкендорфа та Михайла Поплавського – популяризація України та української пісні у світі, збереження національної ідентичності, створення золотого фонду української пісні, патріотичне виховання молоді, підтримка української мови, консолідація українського суспільства та підтримка молодих виконавців. Головним режисером-постановником мегапроекту виступив Михайло Поплавський.

Зі спеціально обладнаної студії НТКУ заспівали яскраві та популярні зірки, а також талановиті молоді артисти.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути