chrome firefox opera safari iexplorer

Україна завершила футбольний рік на 9 місці

06 квітня 2012 о 14:27

5 квітня завершився футбольний євросезон для українських клубів. Рік не зовсім вдалий для наших представників.

6 команд набрали 7,750 балів. Безпосередньо у сезоні 2011/12 ми посідаємо 11-те місце.

Нас обійшли Іспанія, Англія, Німеччина, Нідерланди, Португалія, Італія, Франція, Бельгія, Росія і Кіпр, повідомляє Проспорт. ТСН.

ТАБЛИЦЯ КОЕФІЦІЄНТІВ УЄФА (станом на 6 квітня)

Лиш «Металіст» відіграв у Європі на пристойному рівні, досягши чвертьфіналу Ліги Європи.

А «Динамо» і «Шахтар» цей євросезон провалили, не зумівши пройти не найсильніші групи у Лізі Європи та Лізі чемпіонів відповідно.

Такі результати наших грандів, які 7 квітня розіграють золоті медалі на «Донбас-Арені», опустили Україну на 9-те місце в таблиці коефіцієнтів УЄФА.

Нас обійшли Нідерланди. Щоправда для представництва клубів у єврокубках різниці між 7-9 місцями немає — 2 клуби у Лізі чемпіонів і 4 у Лізі Європи.

КЛУБНІ КОЕФІЦІЄНТИ

Найбільший доробок у скарбничку України вніс «Металіст». Харків'яни набрали 19.5 очок. По 8 до нашого коефіцієнту додали «Динамо» і «Шахтар». 7.5 — це доробок «Ворскли». 2.5 очка — це результат «Карпат».

Нарешті 1 очко додав «Дніпро». В сумі це 46.5 очок — тобто 7.750 балів.

ПЕРСПЕКТИВИ

Перед початком наступного євросезону від рейтингу України відпаде коефіцієнт за сезон 2007/08 (4.875) і ми розпочнемо футбольний рік на 8-у місці (позаду Нідерландів, але попереду Росії).

Поборемося з голландцями за сьому позицію. Шансів піднятися на шосте місце, яке дає три команди у Лігу чемпіонів, у нас поки немає (різниця з Португалією 7 балів). Та й на 10-у сходинку ми не опустимося (11 балів переваги над Грецією).

Однак у сезоні 2013/14 Україна втратить свій рекордний коефіцієнт (16.625). І для того, аби зберегти хоча б місце у 9-ці, треба набирати мінімум 10 балів у наступному євросезоні. Будемо сподіватися, що «Динамо» з «Шахтарем» порадують своїх уболівальників та й «Металіст» виступить не гірше, як у цьому сезоні.

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути