chrome firefox opera safari iexplorer

Українські залізниці стануть швидкісними до 1 травня

10 квітня 2012 о 12:20

До кінця квітня на українських залізничних магістралях буде завершено роботи з підготовки до впровадження швидкісного руху. Наразі роботу з електрифікації шлях Київ – Львів – Харків – Донецьк завершено на 98,5%. Про це розповів начальник Головного управління електрифікації та електропостачання «Укрзалізниці» Віталій Максимчук, повідомили УНН в інформаційному центрі «Україна 2012».

«Станом на сьогодні практично у завершальній стадії виконання робіт з електрифікації дільниці Полтава – Красноград – Лозова. До початку ЄВРО-2012 залишилося електрифікувати колії двох станцій після колійної реконструкції – це станції Красноград та Лозова, загальною довжиною колій близько 70 км. Виконання робіт з електрифікації залізничних колій на даних станціях буде завершено до першого травня поточного року», – повідомив фахівець.

У повідомленні зазначається, для впровадження швидкісних поїздів, в рамках підготовки до ЄВРО-2012, було електрифіковано дільницю Полтава – Красноград – Лозова Південної залізниці експлуатаційною довжиною 176 км.

Нагадаємо, 2 квітня швидкісний поїзд виробництва Крюківського вагонобудівного заводу (КВБЗ) вирушив у перший рейс за маршрутом між двома приймаючими містами ЄВРО — Харків-Київ.

Перший склад локомотивної тяги вітчизняного виробництва, розрахований на рух зі швидкістю до 160 км/год та отримав категорію фірмового поїзда 1-го класу.

Розділи: Суспільство

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути