chrome firefox opera safari iexplorer

Український фільм ТойХтоПройшовКрізьВогонь вийде у російський прокат

10 квітня 2012 о 16:47

3 травня 2012 року фільм українського режисера Михайла Ільєнка ТойХтоПройшовКрізьВогонь вийде у російський прокат.

Про це Комментариям повідомив генеральний продюсер фільму Володимир Філіппов.

Він розповів, що 28 березня у Москві відбувся попередній показ стрічки ТойХтоПройшовКрізьВогонь.

«Загалом нас прийняли досить добре і після показу ми домовилися про прокат у Москві й інших областях Росії. Велику активність проявили українські громадські організації, що існують на території країни», — зазначив Філіппов.

До Росії поїде 10 копій фільму, вже є домовленості про випуск там картини на DVD.

Крім того, на початку травня цього року фільм вирушить на кінофестиваль до Нью-Йорка, а потім буде показ у Польщі, після якого, як сподівається Філіппов, буде підписаний договір про прокат стрічки у цій країні. Крім того, картина буде показана у панорамній програмі Каннського фестивалю.

Тим часом фільм все ще перебуває в українському прокаті. На даний момент його подивилися більше 600 тисяч людей, касові збори склали $ 200 тисяч.

«Нам не можна мірятися із блокбастерами, адже і кількість сеансів не та, і час показів не завжди зручний, і рекламна кампанія слабенька. Крім того, у нас в принципі мало кінотеатрів. Однак успіх фільму в Україні та за кордоном очевидний. Тому ми сподіваємося лише на краще», — підкреслив Філіппов.

Нагадаємо, що ТойХтоПройшовКрізьВогонь стартував в українському прокаті 19 січня 2012 року, а через місяць його бокс-офіс перевищив мільйон гривень. Фільм демонструвався у 20 містах і 59 кінозалах. За словами творців, це перший повноцінний прокат українського фільму, підтриманого державою, за всю двадцятирічну історію незалежності.

Фільм розповідає про долю льотчика та героя Радянського Союзу, який у роки Великої Вітчизняної війни був звинувачений у державній зраді і засуджений до сталінських таборах. Не бажаючи провести залишок життя за колючим дротом, відважний льотчик тікає. Доля заносить його на інший континент, де він знаходить притулок в індіанському племені і згодом стає його вождем. Головну роль — Івана Додоки — зіграв молодий актор Київського муніципального театру Дмитро Лінартович.

У вересні 2011 року фільм ТойХтоПройшовКрізьВогонь завоював Гран-прі третього Київського міжнародного кінофестивалю.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути