chrome firefox opera safari iexplorer

Українці зможуть побачити Останній день Верховної Ради

18 квітня 2012 о 15:00

У Києві виставляють картину Останній день Ради. На полотні зображена охоплена вогнем Верховна Рада із депутатами, що вистрибують від безвиході з вікон парламенту.

Біля палаючої будівлі Верховної ради, на полотні також зображена частина Маріїнського парку, де гуляють кияни — хтось вигулює собаку, хтось обіймає кохану, а хтось — знімає пожежу ВР на мобільний телефон.

Як повідомила організатор і координатор виставки, Юлія Філоненко, автор полотна дав згоду на оприлюднення картини, більш того — написав маніфест, який був представлений всім, хто прийшов помилуватися на зображення парламенту, охопленого полум'ям.

Реакція народних депутатів на цю виставку ще невідома. Проте раніше повідомлялося про те, що картину хотіли викупити з метою знищення у журналіста, якому автор довірив її на зберігання.

Виставка картини Останній день Ради відкрилася увечері 17 квітня в галереї AlexArt на Подолі (вул. Хорива), експозиція триватиме тиждень.

Нагадаємо, що нещодавно сама влада опинилася в центрі арт-скандалу: 29 березня 2012 ЗМІ повідомили про те, що з Кабінету міністрів України пропали чотири цінні картини імпресіоніста Миколи Глущенка. Пізніше дві з них знайшлися, а от інші дві працівники музеїв назвали фальшивими. За даними ЗМІ, страхова вартість оригінальних двох картин становить 560 000 грн і 600 000 грн.

У Кабінеті міністрів спростували інформацію про підробку, і доручили спеціальній комісії провести експертизу полотен, результати якої обіцяють незабаром оприлюднити.