chrome firefox opera safari iexplorer

Урядова комісія не побачила порушень у знесенні будівель на Андріївському узвозі

24 квітня 2012 о 17:14

Урядова комісія з питань законності знесення будівель та проведення будівельних робіт на Андріївському узвозі в Києві заявляє про відсутність порушень законодавства при знесенні групою ЕСТА (Донецьк) 3 будівель на узвозі.

Про це йдеться в повідомленні Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства.

«Розглянувши всі зібрані документи та результати безпосереднього огляду (Андріївського узвозу), комісія прийшла до висновку, що в діях забудовника відсутні порушення законодавства», — сказано в повідомленні.

Зокрема, при знесенні дотримано норм законодавства у сфері охорони культурної спадщини, містобудування, будівельних норм і правил з питань виконання підготовчих робіт на вулицях Фролівська, 9-11 та Андріївському узвозі, 10-Б.

Крім того, за результатами роботи комісії, замовник погодився з пропозицією переглянути архітектурні рішення проекту, а також за результатами доопрацювання і з урахуванням пропозицій громадськості Києва змінити цільове призначення майбутнього об'єкта.

Також, згідно з повідомленням, на даний момент Інспекція державного архітектурно-будівельного контролю Києва продовжує перевіряти, як дотримано вимог законодавства, державних будівельних стандартів і правил під час реставрації та реконструкції окремих об'єктів, а також робіт з оздоблення фасадів існуючої забудови на Андріївському узвозі.

Як повідомлялося, 10 квітня в соціальних мережах з'явилася інформація про знесення 3 історичних будівель на Андріївському узвозі в рамках проекту з будівництва офісного комплексу «Андріївський плаза». Це викликало суспільний резонанс, після чого ЕСТА відмовилася від будівництва офісного комплексу і заявила про рішення влаштувати замість цього на ділянці арт-простір. ЕСТА обіцяє передати громаді Києва арт-простір на Андріївському узвозі та земельну ділянку під ним після його облаштування.