chrome firefox opera safari iexplorer

В Києві відкрили масштабну міжнародну виставку

26 квітня 2012 о 10:07

В столичному Інституті проблем сучасного мистецтва стартувало Міжнародне триєнале еко-плаката «4-й блок».

В експозиції представлені роботи дизайнерів з усього світу. Організатори мистецького заходу запевняють, що головна ідея цієї виставки — привернути увагу людей до проблем екології.

“Щоб люди почали оглядатися навкруги і думати не тільки про те, як заробити гроші, як їх витратити краще, як одітися. Краще думати про природу, думати про довкілля, і думати про те, як ми взагалі будемо жити далі. Того що на справді, насправді, те що нас чекає, на мою думку це не дуже весело. Якщо не нас, так наших дітей, там внуків”, — каже президент Міжнародної триєнале еко-плаката «4-й Блок» Олег Векленко.

Говорити мовою плакату про екологічні проблеми через 10 днів будуть і у Мінську. Саме туди переїде експозиція.

Адже Київ та Мінськ — дві великі столиці які найбільше постраждали від результатів чорнобильської трагедії 26 років тому.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути