chrome firefox opera safari iexplorer

В одному з районів Києва фекалії зливають просто в озеро

23 квітня 2012 о 12:09

Жителі Дніпровського району столиці бояться екологічної катастрофи. Фекалії, які заливали їхні вулиці і домівки, комунальники вирішили злити в місцеве озеро та ліс.

Про це «Українській правді. Київ» повідомила місцева мешканка Марія.

«Після того, як ви написали, як до нас приїхали телеканали, почалися дії. Каналізаційні води фонтанувати перестали, на сміттєвих баках з'явилися листівки зі зверненням Дніпровської міськадміністрації до жителів із проханням не користуватися каналізацією, щоб була можливість усунути причину аварійної ситуації», — сказала місцева мешканка.

Однак, за її словами, дана листівка не містила ні переліку будинків, які мають не користуватися, ні строків, коли її полагодять.

«Іншими словами все це є лише відпискою, яка не спричинить ніяких дій. Але це не найстрашніше. Страшно те, що після 19.30 у п'ятницю 20 квітня якісь люди з технікою розгорнули величезні рукави й почали викачувати каналізаційні води з каналізаційної системи району ДВРЗ просто в ліс і озеро (дерева й риба можуть загинути від тих хімікатів, які є у таких водах)», — сказала Марія.

Жінка додала, що на запитання, яку організацію представляють робітники, вони відповісти відмовилися.

«Від об'єктива камери ховалися, а при згадуванні міліції й преси, поспішили припинити свою діяльність», — сказала Марія.

Нині мешканці бояться, що в озері, куди скидали стоки, загине риба, а вода засмердиться. Це може знищити не лише водойму, а й ліс.

Як повідомлялося, більше місяця мешканці приватного сектору на ДВРЗ потерпають від комунальників – вулиці району затопило фекаліями. Ні ЖЕК, ні районна влада на звернення людей не реагують.

13 квітня «Українська правда. Київ» надіслала запит до Київської адміністрації щодо ситуації на ДВРЗ та допомогти мешканцям у вирішенні їх проблеми, однак відповіді досі не отримала.

Розділи: Довкілля

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути