chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні почали знімати перший 3D-мультфільм

10 квітня 2012 о 14:43

На державній студії Укранімафільм розпочався знімальний період першого українського повнометражного анімаційного фільму з застосуванням 3D-технологій.

Українські аніматори працюють над першою за останні два роки картиною — сімейною анімацією «Хто боїться дядечка Бабая?» Про це повідомляє сайт студії Укранімафільм.

Дія відбувається в селі з промовистою назвою Жахівка. В основі фільму історія про Світланку Зорянку — чудо-дівчинці, народженої з яйця чарівної птиці Алконоста.

Сталося так, що дівчинці довелося відправитися на виручку своїх Діда і Баби, яких забрав до себе Бабай — як відомо, найстрашніший персонаж дитячих кошмарів. По дорозі до Бабая Світланка потрапляє в кумедні ситуації, переживає захоплюючі пригоди й стикається з різними казковими персонажами.

В Укранімафільмі відзначають, що нові пригоди героїв традиційних народних українських казок, які діють в неймовірних ситуаціях — Курочки Ряби, Кози-Дерези, Чорта, Відьми та інших — відповідають всім вимогам сучасного пригодницького фільму для дітей, насиченого гумором, іронією і динамікою.

Персонажів цього мультфільму можна подивитися тут.

Крім того, зараз на студії йде робота зі створення анімаційного комедійного серіалу «Пригоди Котигорошка та його друзів». Творча група знаходиться на підготовчому періоді, коли народжуються образи майбутніх героїв, коли вибудовуються мотиви їх вчинків, а самі історії приймають остаточну жанрову визначеність.

Першою пілотною серією майбутнього серіалу став фільм «Чарівний горох», створений на студії ще в 2008 році. Перший сезон серіалу буде представлений чотирма фільмами: «Чортовий млин, або наречена для Котигорошка», «Помста чорта Хмирі», «Солом'яний бичок» і «Лісовик».

Нагадаємо, остання робота кіностудії Укранімафільм вийшла в 2010 році — анімація «О, Парі!». У 2009 і 2011 роках не вийшло жодної картини.

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути