chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні пройде Міжнародний фестиваль ретро-автомобілів

17 квітня 2012 о 09:34

4 – 7 травня у Львові буде проходити Міжнародний фестиваль ретро-автомобілів «Леополіс гран прі».

«Леополіс гран прі» — Міжнародний фестиваль ретро-автомобілів цього рокку відбудеться в межах святкування Дня Львова 4-7 травня. Українсько-польський проект спрямований на відновлення та циклічне проведення автоперегонів на історичній трасі «Львівський трикутник» (вулиці Вітовського-Стрийська-Гвардійська), — повідомили УНІАН у Львівській міській раді.

«Подібні автоперегони, які організовує Львівський авто-фан-клуб «ЗАЗ Козак», відбудуться у Львові вп’яте. Співорганізатор фестивалю Люблінський автомобільклуб (Польща). Спортивна частина фестивалю включена до календаря Автомобільної федерації України (ФАУ) та має статус Етапу Кубку України для класичних автомобілів.

На участь у Міжнародному фестивалі «Леополіс Гран Прі-2012» подали офіційну заявку та отримали допуск 65 ретро-автомобілів (з них 40 закордонних). Автомобілі розділені на чотири заїзди, серед яких окремий «Національний клас» — вітчизняні ретро-автомобіліі «Запорожець» моделі ЗАЗ-965 яким понад 50 років, — повідомив УНІАН організатор фестивалю Євген Кравс.

В рамках фестивалю «Леополіс Гран Прі» відбудеться парад ретро-автомобілів, костюмований конкурс Елеганції, Конкурс-квест, виставка-презентація автомобілів (вперше в Україні будуть представлені авто, яким понад 100 років) та багато культурно-мистецьких заходів, що мають за мету популяризацію туристичної привабливості Львова та регіону, створення у місті Музею історії техніки. Буде проведено погашення поштової марки присвяченої 80-річному ювілею історичних автоперегонів серії Гран Прі та встановлено Меморіальну дошку переможцям на місці історичного старту 1930—1933 років.

Фестиваль та автоперегони проходять під патронатом Комісії Історичних автомобілів Міжнародної автомобільної федерації та особисто президента ФІА – Жана Тодта. Автоперегони ретро-автомобілів на історичній трасі «Львівський трикутник» — кандидат на включення до серії Гран Прі світу для класичних автомобілів, який започатковує ФІА з 2014-го року. 14 травня 2012 року на засіданні Історичної комісії ФІА буде проведено українську презентацію та подано попередню заявку.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути