chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні пройде найбільший в світі фестиваль короткометражного кіно

26 квітня 2012 о 14:41

3 травня в Україні з весняною програмою стартує фестиваль короткометражного кіно Future Shorts. В добірку увійшли 7 титулованих короткометражних фільмів, власників престижних кінопремій.

У Києві покази Future Shorts будуть проходити в кінотеатрі Жовтень. Крім української столиці, короткометражки покажуть також у Львові (Кінопалац — з 9 травня), Харкові (Боммер — з 10 травня), Дніпропетровську (Кіно Станція — з 10 травня), Одесі (Батьківщина — з 17 травня, Ю-Синема — з 31 травня), Донецьку (Кінопалац Зірочка, Кіно Культ — з 17 травня), Вінниці (Батьківщина — з 17.05), Чернівцях (Кінопалац Чернівці — з 17 травня), Запоріжжі (Кінотеатр ім. Довженко — з 24 травня).

Програма Future Shorts: Весна-2012 включає 7 титулованих короткометражних фільмів, власників престижних кінопремій:

— Померти поруч з тобою — покадрова анімація, створена з 3000 вирізаних вручну шматочків фетру, від режисера Спайка Джонза (Бути Джоном Малковичем, Адаптація);
— Love You More — режисерський дебют знаменитої художниці Сем Тейлор-Вуд, на основі сценарію оскарівського номінанта Патріка Марбері, з володарем Оскара Ентоні Мінгелла в ролі продюсера;
— Ведмідь — сіквел гучної роботи Неша Едгертона 2007 Павук (14 міжнародних кінонагород);
— Людина без голови — технічно досконала короткометражка про самотнього чоловіка без голови (премія Сезар за найкращу короткометражку);
— Чотирикутник — документальний фільм про спробу полігамного шлюбу, заснований на реальній історії дитинства режисера Еммі Грейпел;
— Венера — пластилінова анімація еротичного змісту;
— Рука — знятий жіночим тріо злободенний коментар на тему підліткового кохання в часи високих технологій.

Future Shorts — найбільший в світі фестиваль короткометражного мистецтва, який зарекомендував себе як фільтр якісного короткометражного кіно. Тут ігрові фільми сусідять з експериментальною анімацією, призери найбільших фестивалів — з талановитими студентськими замальовками, а новітні технології змінюються класикою. Назва Future Shorts вперше прозвучало в Україні навесні 2006 року, коли на екрани кінотеатрів чотирьох українських міст вийшла добірка Future Shorts.

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути