chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні зафіксували рекордний флешмоб до Євро-2012

25 квітня 2012 о 12:32

У рамках всеукраїнського проекту «Наймасовіший флешмоб груп підтримки, присвячений Євро–2012», зафіксовано новий рекорд України.

Ним став гігантський чердансинг на головній площі Харкова, в ході якого старшокласники, танцюючи під музику пісні Гайтани «Україна! Будьмо!», створили квіткові композиції прапорів держав, що прийматимуть чемпіонат Європи з футболу.

Як повідомив директор Департаменту у справах сім’ї, молоді та спорту міськради Андрій Хижняк, у рекордному флешмобі взяли участь 2 тисячі юних черлідерів і 600 волонтерів.

Навчити таку кількість школярів рухатися в одному ритмі, створюючи на ходу фактично художнє полотно, в Україні досі не вдавалося нікому.

Встановлений рекорд не був експромтом: підготовка до нього тривала довго і наполегливо.За словами віце–президента Харківської обласної федерації спортивної аеробіки і фітнесу Андрія Боліка, спочатку в усіх районах Харкова проводили майстер–класи для майбутніх учасників чердансингу. А потім п’ять днів поспіль на базі академії фізкультури проходили змагання, де й визначили переможців. Уже з ними готували сам номер, запрошуючи на тренування по 400 учнів щодня протягом тижня.

Тож, викликаючи на флешмоб представника «Книги рекордів України», автори ідеї особливо не хвилювалися — номер був підготовлений на «відмінно».

Правда, учасникам дійства, серед яких були учні 7—10 класів, довелося прогуляти не один урок. Цілком можливо, що елементи цього дійства буде використано на стадіоні «Металіст» і під час футбольних матчів.