chrome firefox opera safari iexplorer

«Вітіну тисячу» будуть виплачувати готівкою

23 квітня 2012 о 16:38

З 1 червня 2012 року громадяни України зможуть отримувати компенсацію втрат від знецінених грошових заощаджень, вкладених до 2 січня 1992 року в установи Ощадного банку СРСР, що діяли на території України. Відповідну постанову прийняв Кабінет міністрів на засіданні 23 квітня, повідомляє прес-служба уряду.

Так, Кабмін визначив порядок перерахування коштів з державного бюджету в Ощадбанк і механізм виплати громадянам компенсацій у 2012 році.

«Прем'єр-міністр Микола Азаров наполягав, щоб виплата компенсацій здійснювалася готівкою. Це і передбачено розробленим на його доручення механізмом виплат. Слід зазначити, що тільки за бажанням одержувача йому може бути видана платіжна карта, а компенсаційні гроші можуть розміщуватися на депозитному рахунку», — відзначили в прес-службі Кабміну.

Нагадаємо, раніше Верховна Рада проголосувала, а президент підписав зміни до бюджету, які, зокрема, передбачають, що на виконання соціальних ініціатив Віктора Януковича буде направлено 18,2 млрд.грн., при цьому 6,15 млрд.грн. буде направлено на компенсацію вкладів Ощадбанку СРСР.

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути