chrome firefox opera safari iexplorer

Влада дозволила роботодавцям економити на студентах

23 квітня 2012 о 10:35

Роботодавці, які братимуть на стажування студентів та випускників вищих навчальних закладів, зможуть не виплачувати їм заробітну плату, заявив міністр соціальної політики Сергій Тігіпко.

Він представив соціальні ініціативи Президента, і зокрема, зупинився на стимулюванні працевлаштування випускників вищих навчальних закладів та учнів профтехучилищ.

«Наразі молодим людям складно, оскільки вони не мають ніякого стажу і досвіду. Ми передбачили три позиції, які дадуть можливість змінити ситуацію», — сказав Тігіпко.

За його словами, відтепер роботодавець може не платити заробітну плату молодій людині на період стажування.

«Нас за це починали критикувати дуже серйозно. Але ми перевірили реакцію студентів і вони кажуть, що це правильно, просять дати їм шанс. Друга позиція — у трудовій книжці в обов'язковому порядку проводиться запис про проходження студентом стажування, що буде свідчити про певний досвід роботи. І третя позиція — роботодавець може платити заробітну плату на період стажування, але при цьому він буде звільнятися від сплати єдиного соціального внеску», — підсумував Тігіпко.

Нагадаємо, раніше Сергій Тігіпко заявляв, що в Україні незабаром введуть ваучери, що містять кошти на навчання для отримання нової професії або підвищення кваліфікації.