chrome firefox opera safari iexplorer

Влада відзначає Міжнародний день дитячої книги продажем дитячої бібліотеки?

02 квітня 2012 о 14:48

Заступник Голови Верховної Ради України Микола Томенко заявив, що влада «відзначає» Міжнародний день дитячої книги продажем дитячої бібліотеки. Про це віце-спікер сказав у понеділок, коментуючи ситуацію з дитячою книжкою в Україні з нагоди Міжнародного дня дитячої книги, який відзначають у світі 2 квітня.

«Оскільки держава практично відмовилася від системної допомоги у виданні та поширенні дитячої книги, дуже важливу роль відіграє підтримка місцевого самоврядування, громадськості та бізнесу», — зазначив М. Томенко.

На його думку, очевидним є той факт, що Міністерство культури взагалі не розуміє такої проблеми, оскільки саме воно стало одним із ініціаторів ветування Президентом закону щодо спрощеної процедури закупівлі видань для бібліотек, серед яких дитяча книжка відіграє важливу роль. М.Томенко як один з авторів закону нагадав, що даним законом, зокрема, пропонувалося в законі «Про здійснення державних закупівель» передбачити виключення із загальної процедури тендерних закупівель інформаційної продукції, що закуповується для бібліотечних фондів.

Також Микола Томенко поінформував, що Київська міська держадміністрація теж вирішила «підготуватися» до відзначення Міжнародного дня дитячої книги та, в свою чергу, виставила на продаж Центральну дитячу бібліотеку імені Тараса Шевченка. Як відомо, це рішення було ухвалено більшістю депутатів на одному з останніх засідань Київради.

В той же час Фонд Миколи Томенка «Рідна країна» спільно з небайдужими громадськими діячами та бізнесменами проводить акції в різних регіонах України на підтримку та поширення української дитячої книги. Так, найкращі дитячі книги видавництва «Веселка» за останні роки були поширені серед дошкільних закладів Черкащини, Хмельниччини, Івано-Франківщини та ін...

Водночас Віце-спікер поінформував, що найближчим часом подібна акція відбудеться і в Одеській області. М.Томенко також закликав бізнесменів та депутатів активно включитися в підтримку та поширення дитячої книги в Україні.

23 квітня

Інші дати
Народився Василь Земляк (Вацик)
(1923, - с. Конюшівка Вінницької обл. - 1977) - український письменник, видавець, кіносценарист.  Найбільше визнання здобула дилогія "Лебедина зграя" (фільм "Вавилон - ХХ") і "Зелені млини".
Розгорнути
Народився Григорій Тютюнник
(1920, с.Шипівка Полтавська область – 1961) - український письменник. Автор роману «Вир».
«Кажуть, що дуже мудрий чоловік оту всю техніку військову видумав. А я мислю так, що якби найшовся такий, що все оте попалив, той був би наймудріший...» (Григорій Тютюнник
Розгорнути
Народився Іван Шмальгаузен
(1884, м. Київ - 1963) - біолог. Всесвітньо відомий теоретик еволюційного вчення XX ст.
Розгорнути