chrome firefox opera safari iexplorer

Водіїв змусять їздити з ближнім світлом?

12 квітня 2012 о 15:45

Депутатам Верховної Ради належить розглянути нову пропозицію ДАІ, яка пропонує зробити обов’язковим використання ближнього світла фар у будь-який час доби.

Правда, мова йде суто при їзді за межами населених пунктів, пише Нова молодь Черкащини.

У ДАІ вважають, що нововведення зменшить кількість аварій. Адже саме на швидкісних трасах фари, що світяться навіть вдень, зроблять автомобіль більш помітним…

Як відомо, в США і країнах Євросоюзу з увімкненими фарами всі водії цілодобово їздять уже понад 20 років. Після того, як цей пункт внесли до правил дорожнього руху, були проведені спеціальні дослідження. Вони показали: кількість ДТП, в середньому, зменшилася на 15%.

Крім цього, з лютого 2011 року вступила в силу директива Євросоюзу про “фари денного світла”. Згідно з документом, відтепер всі нові автомобілі повинні бути обладнані фарами денного світла, які включаються автоматично при початку роботи двигуна.

Розділи: Суспільство

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути