chrome firefox opera safari iexplorer

ЮНЕСКО готова внести Почаївську лавру до списку світової спадщини

23 квітня 2012 о 13:34

Організація ЮНЕСКО готова внести Почаївську лавру до списку світової спадщини. Для цього, кажуть закордонні експерти, потрібно, щоб український уряд офіційно ініціював цей процес.

До міжнародної організації з таким питанням звернулися тернопільські опозиційні політики, – передаюють тележурналісти каналу ZIK.

На думку місцевих депутатів, які й звернулися до ЮНЕСКО, якби організація номінувала Почаївську святиню до свого списку, це б вирішило питання стосовно ймовірної передачі Лаври у власність однієї конфесії.

Нагадаємо, у лютому столичні депутати від більшості запропонували забрати відразу кілька сакральних пам’яток із переліку пам’яток державного значення і передати їх громадам Православної церкви Московського патріархату. І серед була і Почаївська Лавра.

Проте, нині тернопільські фахівці у галузі архітектури говорять, для ЮНЕСКО байдуже хто є власником пам’ятки. Сама ж процедура з внесення Лаври до престижного переліку світових пам’яток може затягнутися на роки.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути