chrome firefox opera safari iexplorer

Закрите рекламою погруддя Леніна на «Театральній» незабаром знову відкриють

10 квітня 2012 о 12:01

Днями патріотично налаштовані кияни у соцмережах тішилися новиною: погруддя Леніна — символ тоталітарної доби — на станції метро «Театральна» закрили рекламним щитом гігієнічного засобу відомого виробника. В інтернеті поширилася чутка, що таким чином «прикрили» демонтаж «вождя», якого націоналісти вимагають роками.

Однак, як запевнили «Україні молодій» у прес–службі КП «Київський метрополітен», радість патріотів триватиме недовго — рекламу перед Леніним розмістили, аби «причепурити» бюст до Євро–2012. «Реклама висітиме півтора місяця, за цей час проведуть прибирання погруддя, його помиють. Це ж частина нашої історії, від неї нікуди не подітися. Про демонтаж узагалі не йдеться — такі питання вирішують на рівні Київради», — зазначила працівниця прес–служби підземки.

Станцію Київського метрополітену «Театральна» (28–му за рахунком ) відкрили у 1987 році, тоді вона називалася «Ленінська». Отримавши завдання створити станцію, присвячену Леніну, архітектори намагалися зробити акцент на музиці Бетховена, яка подобалася Володимирові Ульянову. Однак цей проект було відхилено і станція набула нинішнього інтер’єру в офіціозному стилі.

Розділи: Суспільство

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути