chrome firefox opera safari iexplorer

Заробітчани стають головними інвесторами України

03 квітня 2012 о 13:52

Заробітчани в минулому році переказали в Україну 7,02 млрд доларів, що майже дорівнює сумі прямих іноземних інвестицій в економіку країни, що складає 7,2 млрд дол., повідомили у Нацбанку.

В НБУ також зазначили, що за рік сума переказів зросла на 20% і стала найбільшою за останні п'ять років.

Частка таких «інвестицій» у країну складає 4,3% ВВП, пише «Дзеркало тижня».

Основна сума переказів — 3,25 млрд дол. — пройшла через кореспондентські рахунки банків.

Другим за пріоритетністю каналом стали міжнародні системи переказу грошей — 2,8 млрд дол. При цьому обсяг коштів, перевезених неофіційно, також збільшився — з 777 млн дол. до 963 млн дол.

На сьогодні головним постачальником коштів в Україну залишаються заробітчани, які офіційно працюють за кордоном менше року, — 4,02 млрд дол., тоді як «постійні» трудові мігранти перерахували 1,89 млрд дол.

Традиційно, найбільше грошей було переказано з Росії — 1,99 млрд дол., або 30% від усіх переказів.

Як повідомлялось, результати опитування Expat Explorer, проведеного однією із найбільших у світі банківських груп HSBC показали, що заробітчани найбільше заробляють у Саудівській Аравії.

У перші рядки рейтингу країни, в яких емігранти почуваються найбільш комфортно, тобто отримують найбільшу віддачу від роботи, потрапили також Єгипет та Сінгапур.

Варто відзначити, що Росія, незважаючи на величезну прірву між найвищими і мінімальними зарплатами, посіла у списку четверте місце.

Далі наведений повний список ТОП-10 країн, де варто спробувати заробити грошей:

1) Саудівська Аравія;

2) Єгипет;

3) Сінгапур;

4) Росія;

5) Швейцарія;

6) Катар;

7) Мексика;

8) Гонконг;

9) Об'єднані Арабські Емірати;

10) Таїланд.

Джерело: ТСН
Розділи: Суспільство

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути