chrome firefox opera safari iexplorer

Банки відмовляються давати розрекламовану президентську іпотеку

16 травня 2012 о 12:54

З 15 травня, як обіцяв глава Мінрегіонбуду Анатолій Близнюк, повинна була запрацювати державна програма наддешевої іпотеки.

Проте гучні заяви залишились лише словами, і кредит наразі взяти абсолютно неможливо.

Так, в «Ощадбанку» на питання про те, у кого можна дізнатись, де та як оформити заявку на кредит по державній програмі, відповіли, що наразі зробити це неможливо, оскільки не був розроблений механізм і цей продукт поки не надається, пише «Коментарі».

Працівниця фінустанови також повідомила, що більш детальна інформація може з'явитись наприкінці місяця, або на початку наступного. «Спробуйте передзвонити в кінці поточного місяця або ж на початку наступного. Тому що у нас поки що взагалі ніякої інформації немає. І я нічого вам підказати не можу.Механізм кредитування не розроблено навіть на рівні держави», — сказали у банку, який, до речі, єдиний погодився на таку схему кредитування.

Таким чином, перший анонсований день історичного для країни за вартістю іпотечного кредитування закінчився черговим переносом.

Нагадаємо, президентська іпотека передбачає, що громадяни будуть сплачувати лише 3% від кредиту. Решту — 13-15% візьме на себе держава.

 

Джерело: ТСН
Розділи: Суспільство

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути