chrome firefox opera safari iexplorer

Біля Центральної бібліотеки столиці почали торгувати харчами

28 травня 2012 о 13:59

Біля входу до Центральної публічної бібліотеки імені Лесі Українки встановили ятку з харчовими продуктами.

Про це голову комісії з питань культури та туризму Олександра Бригинця повідомили працівники зазначеної бібліотеки.

Працівники закладу розповіли депутату, що МАФ з овочами та фруктами з’явився під стінами бібліотеки (біля входу в бібліотеку) вночі з 16-го на 17-те травня. Брудний, розписаний з усіх боків чорною фарбою, масивний кіоск сірого кольору закрив стіну та частину вікна безкоштовного читального Інтернет-залу, в якому протягом дня працюють не менше 50 відвідувачів. Торгівля з кіоску забруднює територію та створює незручності для відвідувачів.

«Я повністю підтримую бібліотеку в її прагненні мати культурне середовище не лише в приміщення, а й на території навколо закладу, яку колектив бібліотеки весною привів у належний стан», — наголосив О. Бригинець.

Голова комісії звернувся до першого заступника голови КМДА О. Мазурчака з проханням перевірити законність встановлення згаданого МАФу та сприяти його демонтажу з прилеглої до бібліотеки території, оскільки всього в кількох десятках метрах від бібліотеки достатньо продуктових магазинів та аналогічних яток.

«МАФи, від яких давно відмовились у всьому світі, продовжують морально і візуально знищувати Київ. Хоча влада й каже, що в Києві нові ятки не з’являються, а лише демонтуються старі — незаконно встановлені, але як бачимо на прикладі території Публічної бібліотеки, це лише слова», — зазначив О. Бригинець.

Нагадаємо, Публічна бібліотека імені Лесі Українки є центральною бібліотечною установою столиці. Її послугами користується понад 25 тисяч киян. Бібліотека є центральним книгосховищем та науково-методичним центром для публічних бібліотек міста.

«Рідна країна»

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути