chrome firefox opera safari iexplorer

Через Євро-2012 в Україні на кір можуть захворіти 1 млн невакцинованих дітей

17 травня 2012 о 14:57

Проведення в Україні Чемпіонату з футболу ЄВРО-2012 може спровокувати захворювання на кір у 1 млн невакцинованих українських дітей.

Про це в розмові з журналістом УНН сказав завідувач лабораторією імунореабілітології Інституту мікробіології та імунології імені Мечникова АМН України Андрій Волянський.

«ЄВРО-2012, скоріше, є небезпечним не для європейців, а насамперед для наших дітей. Кір перенесуть у великі міста, такі як Київ, Харків і Донецьк. У Львові цього не буде, бо там захворювання вже майже вичерпало себе. Тож ці міста становлять величезну групу ризику, бо на сьогодні понад 1 млн дітей не вакциновані від кору. Тому, наприклад, якщо англійські вболівальники, де сьогодні панує кір, привезуть сюди хворобу, це буде сірником для нашого займистого матеріалу. Тому є певна загроза саме для нас, а не для європейців. Взагалі-то рівень захворюваності на кір влітку має йти на спад. Але, враховуючи ті передумови, які виникнуть із ЄВРО, ми можемо очікувати величезний спалах», – сказав А.Волянський.

Експерт зазначив, що кір є лише однією з небезпечних інфекційних хвороб. Усі інші захворювання також небезпечні для життя, найкращим захистом від них є своєчасна та планова вакцинація.

Нагадаємо, за останню добу в Україні зареєстровано 100 випадків підозри захворювання на кір. Схожі спалахи захворювання виникатимуть у країні кожні 5-6 років, поки 95% українців не вакцинуються від хвороби.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути